dimarts, 27 de setembre de 2011

"Tocant l'Infern"

Podeu veure la resta del reportatge a la pàgina corresponent.

"Tocant l'Infern". A Catalunya, utilitzem la terminologia "és un infern", quan parlem de trobar-nos en una situació especialment complicada a causa del dolor, de les penúries, de les conseqüències de la manca de diners... . El reportatge "Tocant l'Infern", és un projecte en el que intento captar les situacions de penúria econòmica que tenim molt a prop de casa. Moltes vegades pensem en la fam i la pobresa veient les cares de negrets que es troben al que anomenem "El tercer Mon", però massa sovint ens passen desapercebuts aquells amb qui convivim diàriament, encara que només sigui perquè ens els creuem pel carrer. 

Per fer aquest reportatge he seguit uns criteris: A totes les persones que hi surten els hi he demanat permís; amb més o menys dificultats he anotat el nom d'ells i un petit motiu pel qual es troben en aquesta situació. Pot ser que en els nom hi hagi alguna mena d'error, doncs tot i que he intentat corregir-los buscant-ne el nom ben escrit per Internet, pot ser que en algun cas hi hagi algun error. Quan això passa és perquè no vam coincidir en cap dels idiomes que parlàvem cadascú de nosaltres; els protagonistes i jo mateix.

Veureu que en molts casos son persones ben normals, que venen de sectors que en un moment donat havien estat a l'alça, però que per algún motiu la vida se'ls va torçar. De vegades, potser que una petita decisió mal presa, et porti per un camí poc dessitjat per ningú.

He pretès fer un homenatge a aquesta gent i a la vegada utilitzar-los com a icona del mal repartiment dels diners que actualment hi ha al mon i que apunta a polaritzar-se encara més. Els hi agraeixo profundament a tots ells la seva col.laboració.2 comentaris:

  1. Hola Jordi. Moltes gràcies i a veure si podem fer alguna coseta junts la setmana que ve o l'altra.

    Una abraçada,

    Carles

    ResponElimina